Ingenting er tøffere enn toget

Du har kanskje lagt merke til det. At perrongen på Porsgrunn stasjon fylles av folk som skal reise med toget. Den fylles av mange flere enn før.

Etter at reisetida er redusert med over 20 minutter mellom Porsgrunn og Larvik, velger flere og flere å reise på skinner når de skal på jobb, ferie, helgetur til Oslo eller til og fra studier i andre byer. Flere pendlere mellom byene i Telemark og Vestfold velger NSB, eller VY, som det snart heter.

07.19-toget fra Porsgrunn til Oslo.

Så langt det lar seg gjøre velger jeg tog om jeg skal på et oppdrag eller møte i Oslo. Joda, det går raskere med bil, men komforten og roen du finner på toget, er det ikke mulig å få i verken bil eller buss.

For alle som er dønn avhengige av å komme frem presis på rutetid, kan jeg forstå at tog kan være frustrerende. Det hender jo at toget er forsinket. Jeg er nok blant de heldige, for sjelden eller aldri opplever jeg forsinkelser. Samtidig hører det med til historien at det aller, aller verste jeg vet er å komme for seint til avtaler. Derfor velger jeg alltid en avgang på morgenkvisten som gir meg rom og tid om forsinkelser oppstår. Da får jeg større gleden av togreisen til hovedstaden.

God reise. Ingenting er tøffere enn tog – ferdig snakka!

Skriv gjerne en kommentar nedenfor