Porsgrunns nye landemerke

Søndag 15.september, om en uke, tas den nye kirken i Porsgrunn i bruk. Over åtte og et halvt år etter at den brant ned 11.april 2011. Den natta ble den gamle kirken fra 1760 totalt ødelagt i brannen, som var påtent. Kirken fikk himmelen sjøl til tak.

Restene av den gamle kirken.

Helt siden den gang har debatten rast om hvordan en gjenoppbygd kirke skal se ut. Debatten har til tider vært hard, mange sterke ord og meninger er ytret. De som har ropt høyest er alle de som ønsket en kopi av den gamle kirken. I dag tror jeg de aller, aller fleste ser at den nye kirken er en pryd for Porsgrunn.

Les mer under bildene

Den nye porselenskirken i Porsgrunn.

Det er ingen hemmelighet at jeg ønsket meg en ny kirke, en ny kirke med ny arkitektur. Man bygger ikke for en tid som var, man bygger for en tid som kommer. Mener jeg! I 2015 vant arkitekt Espen Surnevik konkurransen med «Reis opp», en kirke der fasaden er utført i hvitt porselen. Er det en by som absolutt bør ha en kirke i porselen, er det Porsgrunn.

Les mer under bildene

Nå står altså kirken klar til bruk. Den er blitt vakker, den er allerede et landemerke i Porsgrunn og jeg er sikker på at også de hardeste motstanderne med tida vil like å se på kirken.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor