Dødsgøy byvandring på kirkegården – stort bildegalleri

Stedsans 2019 har fått navnet «La ankeret falle, jeg er i havn». Grenland Friteater makter nok en gang å formidle Porsgrunns historie gjennom spill, musikk, alvor og gøyale innslag. For første gang skjedde det på en kirkegård.

Guandaline Sagliocco som kardinal er helt, helt nydelig.

Det kan kanskje være noen som mener det er uærbødig å spille teater på en kirkegård. Andre ser på det som en måte å gjøre døden litt mindre skummel og mystisk. Jeg er blant de sistnevnte. Dø skal vi alle, det er bare bra om Grenland Friteater gjennom sitt virke kan gjøre det litt mer all right å snakke om døden. Jeg er sikker på at både mormor, morfar, tante Aase og andre av mine døde familiemedlemmer koste seg glugg med teater oppå gravene deres.

Geddy Aniksdal ønsker velkommen og forklarer spillereglene for kirkegårdsvandringen.

Det er Geddy Aniksdal som er den kunstnerisk ansvarlige, og har sammen med Lars Vik utviklet «La ankeret falle, jeg er i havn». I programmet siterer Geddy Salomo:

«Den som kvikkar opp andre skal sjølv verta oppkvikka»

Som hun selv sier det: Det må jo være et godt motto for en kirkegårdvandring.

Vandringen er et verk bestilt av menighetsrådet i Porsgrunn i forbindelse med åpningen av nye Østre Porsgrunn kirke.

Kardinal i solnedgang.

I løpet av stunden sammen med Grenland Friteater og deres venner, møter publikum et omvandrende orkester ledet av Guttorm Guttormsen. Det er katolske nonner, matros, skiftarbeider, kirkegårdsgravere, dansere, klovner, Reynolds og skipsfører Funnemark. De opplever til og med mirakelet der vann blir til vin.

Takk til Grenland Friteater. Dette var dødsgøy.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor