Helge har laget Norges skumleste loft

Mye bra og mange fine folk kommer fra vest. Ikke fra vest som i Vessia i Porsgrunn, men fra Vestlandet. Fra Odda har vi to av de aller beste. Den ene er forfatteren Frode Grytten. Han har ingenting med dette å gjøre, men skal alltid nevnes så enda flere får lyst til å lese bøkene hans. Den andre er Helge Tverdal. Halloweenmannen, ildsjelen og artisten. Heldigvis for oss her i øst, har han forlatt Odda og bor nå i Porsgrunn. Helge er mannen og hjernen bak Ravneloftet, det som sannsynligvis Norges skumleste loft. Han beviser at folk vestfra ikke nødvendigvis er helt i vater, til tross for at de ellers er ganske greie folk.

Helge Tverdal er Halloweenmannen.

Det knirker i trappa når Helge går oppover i etasjene i Meierigården i sentrum av Porsgrunn. Huset som rommer både Bakgården Ungdomshus og Ravneloftet. Du aner at det er noe skummelt i gjære, men hvor skummelt det faktisk er, vet du heldigvis ingenting om ennå. For skummelt skal det bli – skikkelig skummelt. Når du kommer øverst i trappa, kjenner du frykten sniker seg inn under huden på deg. Det er en helt vanlig lørdag, midt på høylys dag. Helge trykker på en skjult knapp, og en dør begynner å slå. Den åpner og lukker seg helt av seg selv, du aner ikke hva som skjuler seg på den andre siden. På veggen henger det bilder av barn med stikkende øyne som følger deg når du beveger deg innover i mørket.

Her kan du lese mer om Halloweenmannen.

Ravneloftet er ikke for de lettskremte.

Fra et rom delvis skjult bak en halvåpen dør lyser det grønt. Rommet har romnummer 237. For de som kjenner sin filmhistorie, forstår de raskt at vi er i en scene fra «Ondskapens hotell» eller «The Shining». Jeg blir stiv av skrekk og regner med at to tvillinger straks kommer syklende bortover gangen på tråsykler. Til min store glede gjør de ikke det – ikke nå… Hva som skjer når Helge Tverdal drar i gang hele apparatet, må jeg vente med å få oppleve. Dere skjønner det, når det er halloween, altså 31.oktober, smeller det til på loftet. Loftet som før Helge tok tak var fylt av skrot og gammelt rask, blir gjort om til et fullkomment og totalt skrekkens hus. Jeg blir både glad og lettet når jeg runder et hjørne og ser Samantha Fox lettkledd på veggen og en lysende globus, men det er kun et kort hvileskjær før skrekken fortsetter.

Det er mer å lese under bildene.

Rom 237 på The Overlook Hotel…
Dere som kjenner filmhistorien, vet hva dere har i vente.
Samantha og globusen gir det et velkomment hvileskjær før skrekken fortsetter.

I fjor på halloween hadde Helge 72 frivillige med på laget. 39 av disse var skuespillere som skremte vettet av de 905 besøkende. Av disse 72, var det 23 ungdommer knyttet til ungdomshuset. Tenk dere hvilken enorm mestringsfølelse det er å være ung og få lov til å være med på å skremme hjerteinfarkt på jevnaldrende. Ikke bare ble gjestene på det svært koronavennlige arrangementet skremt og underholdt, men de fikk med seg minner for livet. Helges tall viser at de delte ut:

  • 550 godteposer
  • 500 muffins
  • 150 liter slush
  • 500 grillpølser
  • 250 kopper med kaffe
  • 150 glass med saft

Både Dagsrevyen på NRK og God morgen Norge på TV2 synes dette var så fett at de valgte å bruke god tid på å fortelle om og vise frem Ravneloftet og all galskapen Helge og hans folk står bak. I tillegg besøkte NRK lokalt og de fleste lokalavisene her loftet for å fortelle om hva publikum hadde i vente.

Et tablå som kan skremme selv den tøffeste.

Og hva mer tror du de hadde i vente? I bunnen av saken finner du et stort bildegalleri. Der drypper det blod, det er kirkegårder med mystisk tåke, opp-ned-kors og skumle prester, avsagde kroppsdeler og døde barn i poser som henger på kroker på veggen. Det er maltrakterte lik i badekar med blodsprut på veggen, vasken og speilet, det er… Ja, det er rett og slett både skummelt og veldig tøft.

Også må dere ha i bakhodet når dere går inn i mørket på Ravneloftet i sentrum av en tilsynelatende helt vanlig norsk by. Det er bare på liksom. Eller er det det…

Skriv gjerne en kommentar nedenfor